Logo
Objavljeno 6. veljače 2019.

5 top savjeta za razgovor za posao

1

Razgovori za posao često znaju biti stresni, pogotovo ako ste početnik i nemate iza sebe puno iskustva. No svakako i onim iskusnijima razgovori za posao zadaju muku, stoga vam u ovom članku otkrivamo trikove za Vašu najbolju izvedbu. Uz ovih 5 trikova i savjeta možete pobijediti strahove i nesigurnost te ostaviti najbolji dojam.

PRVI SAVJET

Dobro se pripremite, pročitajte oglas nekoliko puta, zatim istražite tvrtku na čiji oglas se prijavljujete. Ako Vas na razgovoru pitaju dodatna pitanja o tvrtki, ostavit ćete pozitivan dojam jer će poslodavac vidjeti da ste zaista zainteresirani.

DRUGI SAVJET

Nikako nemojte kasniti na razgovor. Kašnjenje je izraz nepoštovanja prema poslodavcu i dogovoru, tako da nemojte tratiti tuđe vrijeme. Također, ako dođete 10-15 minuta ranije bit ćete opušteniji na samom razgovoru jer nećete biti zadihani i u žurbi.

TREĆI SAVJET

Pripremite primjere prethodnih projekata na kojima ste radili i primjere radnog iskustva koje možete istaknuti poslodavcu kao pozitivne primjere. Ako nemate radnog iskustva, možete istaknuti primjere projekata na kojima ste radili tijekom školovanja.

ČETVRTI SAVJET

Obucite se primjereno, jer dolaskom na razgovor za posao u trenirci šaljete poruku poslodavcu da niste profesionalni i ne znate poštivati kodeks oblačenja.

PETI SAVJET

Za kraj, javite se povratno nakon razgovora. Pošaljite e-mail sa zahvalom poslodavcu za izdvojeno vrijeme i razgovor te izrazite želju za nastavkom komunikacije i prolaskom u uži krug izbora.