Logo
Objavljeno 18. veljače 2021.

Rad od kuće

Mnogima je rad od kuće već poznat i neke tvrtke su ga odavno implementirale u svoj sustav. Dolaskom globalne pandemije većina nas se morala otvoriti i prilagoditi radu od kuće.  Zaposlenici i poslodavci su se u vrlo kratkom roku uskladili s novim načinima rada. Bitan faktor za lakši prijelaz na rad od kuće je tehnološka opremljenost tvrtke za taj proces. Prilagodba sigurno nije bila laka niti za poslodavca niti za zaposlenika. Na početku se ta ideja sigurno većini svidjela. Pomisao kako neće morati putovati na posao, odijevati se te možda duže odspavati, činila se primamljivom. No koliko je to zaista prednost?

Da bi rad od kuće funkcionirao osim samih tehničkih preduvjeta ključna je svakako i samodisciplina. Ona je osnova rada od kuće. Kod kuće se lako prepustiti. Kako ne bi došlo do toga stručnjaci nam preporučuju napraviti vremensku konstrukciju. Ukoliko nam uvjeti dozvoljavaju potrebno je naći miran kutak u kući kako bi mogli odvojiti poslovni od privatnog života. Sačuvajte svoju produktivnost jer poslodavcu je i dalje ona najbitnija. Mnogi nadređeni plaše se rada od kuće jer se boje da će se smanjiti produktivnost zaposlenika. No to svakako ovisi samo o pojedincu i njegovoj samodisciplini. Tvrtka mora imati povjerenje u svoje zaposlenike te im pomoći oko prilagodbe na rad od kuće.

Iako se rad od kuće možda čini kao lakši i ljepši izbor svi se možemo složiti oko jednoga. Želimo da se sve ovo što prije završi i da se napokon svi vratimo na svoja radna mjesta zajedno sa svojim kolegama.